Voor je organisatie

Een organisatie is er bij gebaat medewerkers in dienst te hebben die met plezier en voldoening werken en die het gevoel hebben dat hun bijdragen er werkelijk toe doen. Zeker in een krappe arbeidsmarkt loont het te anticiperen op wat er leeft onder werknemers.

  • Hoe ondersteun je als organisatie werknemers die graag willen onderzoeken hoe het staat met hun werkgeluk (plezier, voldoening en zingeving)? Als aan de uitkomsten concrete acties worden gekoppeld, levert dat zowel de werkgever als de werknemer winst op. Werkgelukkige medewerkers verzuimen bijvoorbeeld minder, kunnen beter tegen stress, zijn productiever en creatiever en staan meer open voor veranderingen dan hun collega’s die minder gelukkig in hun werk zijn.
  • Wat bied je als organisatie aan werknemers die in deze krappe arbeidsmarkt na hun pensionering graag (gedeeltelijk) doorwerken? Wat hebben zij nodig? Welke taken nemen zij het liefst op zich? Komt dat overeen met de behoeften en mogelijkheden van de organisatie?

Juist een onafhankelijke deskundige van buitenaf kan in de begeleiding bij bovengenoemde vraagstukken het verschil maken. Ik ben die deskundige en bied ondersteuning aan in de vorm van:

  • Workshops op het gebied van Werkgeluk, indien gewenst gevolgd door individuele begeleiding. Zo’n workshop kan bijvoorbeeld een mooi actief onderdeel van een teamdag zijn.
  • Begeleiding van werknemers die na hun pensionering graag nog (gedeeltelijk) aan het werk blijven. Dit onder de naam: “Ik werk gelukkig door”

Tip: een traject “Met pensioen en nu?” is een heel waardevol afscheidscadeau voor een medewerker die met pensioen gaat.

Wil je weten hoe een programma op maat er voor jouw organisatie uit kan zien, dan ga ik hier graag vrijblijvend het gesprek over aan.

Meerdaagse trajecten waarin een kleine groep intensief met elkaar aan de slag gaat rondom een bepaald vraagstuk behoort eveneens tot de mogelijkheden. Voor veel deelnemers een prettige vorm om – even weg uit het alledaagse- snel tot de kern te komen.

Voor individuele begeleiding van mensen die niet in de buurt van Zutphen wonen bied ik trajecten aan met (veel) online contact via Zoom. Dit blijkt in de praktijk prima te werken.